Steenoven-spelt-site

STEENOVEN EMMERVOLKOREN

Ons volkoren desembrood. Gemaakt van Emmer, een oud tarwe-ras en voorloper van de huidige, veelgebruikte tarwerassen. Gebakken van de gehele graankorrel en daarom 100% volkoren.  

Op zoek naar een gezonde boterham? Beleg jouw Steenoven Emmervolkoren bijvoorbeeld met wat hüttekäse en gegrilde groenten.

STEENOVEN BAGUETTE

De speciale Franse bloem en rijstijd van wel meer dan 36 uur, maken dit een baguette zoals 'n baguette hoort te zijn. Met veel smaak en 'n stevige 'bite'.

Kaasje erbij, glaasje wijn...meer heeft een mens niet nodig.

STEENOVEN MEERGRANEN

'n Meergranen brood op basis van natuurdesem in plaats van gist. Op de stenen ovenvloer gebakken waardoor het 'n extra knapperige korst en extra veel smaak krijgt.

Heerlijk met Italiaanse ham soorten of salami. Maar ook bij de soep is dit brood een echte aanrader.

Steenoven-spelt-site

STEENOVEN SPELT

Brood gemaakt van 100% speltmeel. Speltmeel bevat lichter verteerbare eiwitten (gluten) dan andere meelsoorten en is daardoor minder belastend voor maag en darmen.

Steenoven Spelt is lekker bij van alles! Verveelt niet en kan dus prima een dagelijkse boterham zijn. Wellicht een vervanger voor de tarweboterham met kaas!?

VeluwsWit-site

STEENOVEN VELUWS WIT

'n Speciaal meelmengsel, maar vooral de in zuurdesem geweekte roggekorrels, geven het Veluws Wit z'n karakteristieke smaak.

Een brood dat voor vele momenten geschikt is maar zich erg thuis voelt bij een heerlijk kaas assortiment. Ook prima om heerlijke sandwiches mee te maken, bijvoorbeeld met wat roomkaas en gerookte zalm.

STEENOVEN NATUURZADEN

Met een rijke selectie van oeroude zaden zoals kamut, gerst, gierst en haver. Doordat de granen en zaden geweekt zijn in onze natuurdesem krijgt het brood een fris aroma.

Steenoven Natuurzaden is heerlijk boterhammenbrood. Liefst zelfs gesneden in lekker dikke plakken. Perfect voor hartig en zoet beleg, de zaadjes zorgen voor extra pit.

STEENOVEN MOLENBIERBROOD

'n Lekker stevig, donker en stoer brood met heel veel regionale kenmerken. Gebakken met volkorenmeel van Molen De Arkduif uit Bodegraven en het Op&Top molenbier van Brouwerij de Molen uit Bodegraven.

Lekker met bijvoorbeeld oude kaas of rauwe ham. Maar ook goed te combineren met een stevige soep.

STEENOVEN CRANBERRY NOTEN

Gebakken van 'n licht meergranen mengsel gecombineerd met een vulling van frisse cranberry en heerlijke stukjes geroosterde hazelnoten.

Dit brood is zelfs al lekker om zo op te eten!

STEENOVEN BOULET

Wordt gemaakt met een wat krachtiger desem en is daardoor nog karakteristieker van smaak. We gebruiken zeezout uit de Guerande, Frankrijk, wat bekend staat om z'n lage natriumgehalte en z'n volle smaak.

De Boulet is heerlijk als dikke boterham, of tartine, maar ook perfect voor bij de maaltijd, salade of soep.